Valmentajat

Talvitreenit

Oheistreenit

Leirit

Valmennus

Viimeisin valmennukseen liittyvä info löytyy nettisivun Ajankohtaista-osiosta sekä myClubin tiedotteista.


Freestyleseura Moebiuksen valmennustoiminnan perusteet


Moebius tarjoaa lapsille ja nuorille innostavaa nuorten tarpeista kumpuavaa seuratoimintaa freestylehiihdon parissa. Seura rakentaa valmennustoimintaa jäsenkunnan tarpeiden mukaan. Tavoitteena on tarjota kaikille omalle taitotasolle sopivan haastavaa ja innostavaa toimintaa. Valmennus ja kilpailutoiminta luovat jokaiselle innokkaalle seuran jäsenelle vahvat freestylen perustaidot, jonka pohjalta lajia voi harrastaa mahdollisimman turvallisesti koko ajan kehittyen. Yhteisöllisyys on seuran kantava arvo. Seura panostaa niin lasten, valmentajien ja vanhempien innostavaan ilmapiiriin.


Seura järjestää mahdollisuuden ohjattuun harjoitteluun 1-3 kertaa viikossa lumikaudella ja 1-2 kertaa muina aikoina. Seura tarjoaa monipuolisia lajiharjoituksia parkki- ja kumparelaskuteemalla. Lisäksi lapsille järjestetään freestylekouluja.


Hyväksi freestylehiihtäjäksi voi kasvaa vain harrastamalla lajia ja tekemällä runsaasti lajia tukevaa taitoharjoittelua. Kaikilla jäsenille suositellaan kausikorttia lähirinteeseen ja runsaasti omatoimista harjoittelua. Lisäksi kaikkia seuran harrastajia kannustetaan harrastamaan mahdollisimman paljon muuta liikuntaa ja urheilua niin omatoimisesti kuin muissa urheiluseuroissa.


Moebius on sekä kilpa- että harrasteurheiluseura. Kaikille tarjotaan treenien lisäksi mahdollisuutta matalan kynnyksen kilpailutoimintaan. Moebius mahdollistaa myös kansainväliseen huippu-urheiluun tähtäävän polun kilpaurheilusta kiinnostuneille aina 15- vuotiaaksi asti. Sen jälkeen tavoitteellisen nuoren urheilijan on mahdollista hakeutua lajin kansallisiin valmennuskeskuksiin opiskelemaan ja urheilemaan. Seurasta on kasvanut innokkaiden harrastajien lisäksi myös useita kansainvälisen tason urheilijoita aivan maailman huipulle.


Freestyleseura Moebiuksen valmennustoiminta on ympärivuotista. Pääpaino harjoittelussa on talven lumitreeneissä, mutta myös lumettomalla kaudella on harjoitustoimintaa.


Seuramme järjestää viikkoharjoituksia talvikaudella Sipoon Talmassa, Espoon Serenassa sekä mahdollisuuksien mukaan myös muissa lähirinteissä. Oheisvalmennusta järjestetään keväällä ja syksyllä yleensä Eläintarhan yleisurheilukentällä, Tammiston SuperParkissa tai GOS-areenalla. Lisäksi voi olla yksittäisiä tai lyhyempiä erikoisvalmennuksia sekä teemapäiviä.


Kaikista valmennuksista sekä kustannuksista ilmoitetaan myClubin, nettisivun ”Ajankohtaista”-osiossa sekä seuran Facebook-sivulla siinä vaiheessa kun pyydetään urheilijoita ilmoittautumaan mukaan. Valmennusmaksu kattaa mahdollisen tilavuokran sekä valmennuksen. Talvikauden valmennus hiihtokeskuksissa ei sisällä hissilippua.


Valmentajat

Valmennuksesta vastaavat niin freeski-lajikokemusta kuin kumparelaskukokemusta omaavat valmentajat. Apuvalmentajina toimii usein itse vielä aktiiviurallaan olevia urheilijoita.


Valmennuksen koordinointi: Jouni Pöytäkivi, puh. 050 554 2244


Valmentajina toimivat mm. Akseli Pettilä, Vertti Pöytäkivi, Kim Sallinen, Joona Sipola, Miku Skytt, Matias Suomi sekä apuvalmentajina seuran aktiiviurheilijoita.

Talvitreenit

Lisätietoa talvikauden treeneistä löydät Ajankohtaista-osiosta sekä myClubin tiedotteista.


Freestylekoulu


Freestylekoulu on tarkoitettu lajin pariin tuleville uusille harrastajille noin 9-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Freestylekoulu ei ole hiihtokoulu, vaan peruslaskutaidot on oltava hallussa; lasku yhdensuuntaisin suksin onnistuu ja pienet hypytkään ei tuota ongelmia.


Freestylekoulussa käydään läpi freestylehiihdon perusteet. Peruslaskutaidon parantamisen lisäksi harjoitellaan oikeaa hyppytekniikkaa, liukumista erilaisilla reileillä sekä mahdollisuuksien mukaan lasketaan myös half pipessä. Freestylekoulu antaa valmiudet kilpailemisen aloittamiseen alueellisissa kisoissa sekä harrastamisen jatkamiseen myös ilman kilpailua. Harjoituksiin voi tulla kokeilemaan kerran (edellyttäen, että laskijalla on freestylehiihtoa kattava vakuutus), ennen kuin päättää liittyä seuran jäseneksi. Tässä tapauksessa ilmoittaudutaan valmentajalle ennen harjoituksia.


Freeski-ryhmä


Freeski-ryhmä on tarkoitettu harrastajille, joilla on jo muutaman vuoden kokemus freestylehiihdosta. Freeski-ryhmässä käydään läpi aikaisemmin opittuja temppuja, opetellaan uusia sekä lasketaan ski halfpipea.


Valmennukset käynnistyvät joulu-tammikuun vaihteessa, heti kun hiihtokeskusten tilanne sen sallii. Freestylekouluista ilmoitellaan myClubissa, seuran nettisivuilla Ajankohtaista-osiossa, Facebookissa sekä hiihtokeskusten sivuilla. Freestylekouluista peritään erillinen valmennusmaksu.

Oheistreenit

Seura pyrkii järjestämään ohjattuja oheistreenejä myös keväällä ja alkukesästä sekä syksyllä koulujen alettua. Syksyn oheistreenit jatkuvat yleensä talvikauden aloitukseen saakka.


Oheistreenejä järjestetään mm. fysiikkatreenien muodossa esim. pk-seudun liikuntakeskuksissa. Lisäksi saattaa olla muunlaista järjestettyä aktiviteettejä.


Oheistreeneistä ja valmennusmaksuista ilmoitetaan myClubin kautta, Facebookissa sekä nettisivuilla ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Leirit

Seura pyrkii järjestämään yhteisiä vesihyppy-, jäätikkö- sekä kauden aloitusleirejä ja päiväleirejä.


Vesihyppyleirejä on järjestetty mm. Laajiksen vesihyppyrillä, kauden avausleirit yleensä Rukalla sekä päiväleirejä kisaviikonlopun yhteyteen, mm. Laajavuoressa sekä Sappeella. Lisäksi olemme järjestäneet syyslomien aikana jäätikköleirin Hintertuxiin.


Kaikista leireistä tiedotetaan etukäteen ja pyydetään ennakkoilmoittautumisia myClubin kautta.